Madelief(de)

 

Ik zocht online op hoe je een bloem droogt, maar deed het alsnog fout. De bloem in kwestie, een wilde madelief, was er eentje die ik van jou gekregen had. Je had er op het moment dat je hem voor me plukte waarschijnlijk niet bij stil gestaan dat ik hem eeuwig zou willen bewaren. Maar dat geeft niet. Je had er hoe dan ook de mooiste uitgekozen.

Ondanks mijn grondige research op WikiHow was de gedroogde madelief niet goed bewaard gebleven. In tegendeel. Ze had zich twee dagen lang tussen de pagina’s van mijn lievelingsboek verschuild. Maar toen de tijd rijp was om haar te bevrijden, vreesde ik meteen het ergste. De broze blaadjes hingen slap rond het gele hart. En ik moest met lede ogen toekijken hoe ze zich een voor een van hun gezamenlijke midden losmaakten. Tot de madelief haar witte haren volledig verloren was.

Het aanzicht van de kale bloem had iets droevig. Alsof ik er ‘hij houdt van mij, hij houdt niet van mij’ mee had gespeeld. Maar dan zonder tot een conclusie te komen.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s