(On)gelukkige verjaardag!

 

Jarig zijn en niets te vieren hebben. Dat gevoel vat mijn recente verjaardag perfect samen. Toegegeven, ik ben nooit het type geweest dat al 364 dagen op voorhand uitkijkt naar haar dag als birthday queen. Maar het ervaren van een licht zenuwachtig, opgetogen gevoel op de ochtend van mijn verjaardag is wél een jaarlijkse traditie. Al was mijn enthousiasme deze editie ver te zoeken.

Nochtans heb ik mijn 24ste levensjaar goed ingezet. Daarvoor kreeg ik de hulp van lieve vriendinnen en een vrolijke hoeveelheid gin. Het was pas de volgende ochtend – tijdens het verorberen van een broodje ei met spek en mayo nota bene- dat me een onverklaarbaar somber gevoel bekroop. En daar zat mijn kater helaas voor niets tussen. Wat een zorgeloze zondag had moeten zijn, werd er een van nergens zin in hebben, vechten tegen de tranen en vooral tegen mezelf. Ik voelde me plots zo ontevreden met wie ik ben en alles wat ik intussen wel en vooral niet bereikt heb. Alsof mijn 24 jaar op aarde geen enkele meerwaarde heeft. Gelukkig werd ik tijdens deze rotdag vergezeld door mijn favoriete paar armen, die me puur door zijn aanwezigheid het tegenovergestelde kon doen geloven.

Al rest de vraag: was dit een anticipatie op de hateful thirty? Of slechts een flauw voorproefje?

 

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s