24 uur

 

Elke dag bestaat uit precies 24 uur. Hoewel dat basiskennis is, lijkt het soms ‘s werelds grootste leugen. Sommige dagen voelen verdomd lang aan terwijl anderen er precies nooit geweest zijn. Gek hoe relatief tijd kan zijn. Time flies when having fun, maar het omgekeerde is minstens even waar. Sinds ik terug thuis ben van mijn eerste verre reis alleen weet ik me geen blijf met mezelf. Drie weken ontdekken en genieten, moesten onvermijdelijk plaats ruimen voor een periode van solliciteren…en overdenken. Ik moet toegeven: in mijn hoofd ging die overgang heel wat vlotter. Ik had verwacht dat ik mezelf na die drie weken door en door zou kennen. Dat de uitgebreide ontdek jezelf-fase pas bij mijn thuiskomst zou volgen, was dan ook niet bij me opgekomen. Ik weet dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken. Maar geldt dat ook wanneer het om een vergiftigd geschenk en een slechte timing gaat?

Ik ben nog maar pas begonnen met solliciteren en merk nu al dat het me belachelijk onzeker maakt. Bij elke vacature waarvoor ik niet weerhouden word, verlies ik een beetje van het zelfvertrouwen dat ik in het verre Peru gevonden dacht te hebben. Het vinden van werk draait allemaal om de vraag ‘Waarom ben ík de juiste persoon voor deze job?’. En die wordt in mijn hoofd onvermijdelijk verdraaid naar ‘Bén ik wel goed genoeg voor deze job?’. Spoiler alert: mijn zelfgefabriceerde antwoord luidt steevast “nee”. Bijgevolg vul ik mijn dagen met het in vraag stellen van mezelf en alles wat ik ooit dacht zeker te weten, dodelijk vermoeiend. De tijd is zelden zo traag vooruit gegaan.

Ik heb van horen zeggen dat elke dag uit precies 24 uur bestaat. (Tegenwoordig sla ik ze het liefst allemaal in een keer over.)

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s