Compliment

 

Com·pli·ment (het; o; meervoud: complimenten)
1. Woord van lof: iem. een compliment maken

Ik wil graag graag gezien worden. There, I said it. Ik zou het willen ontkennen, maar wat voor zin heeft het? De mening van anderen doet me wel degelijk iets. Onbewust hunker ik naar de goedkeuring en appreciatie van mijn omgeving…tot ik een compliment krijg. Dan wordt het even zwart voor mijn ogen. ‘Omgaan met complimenten voor beginners’ is namelijk een levensles die ik ergens gemist lijk te hebben. Lieve woorden brengen me in verlegenheid. Daardoor stel ik me meestal nogal ontkennend of minimaliserend op wanneer iemand me complimenteert. “Och, dat was maar een koopje” of “Jìj ziet er pas goed uit” is slechts een greep uit het assortiment van mijn socially awkward antwoorden.

Onlangs verbaasde ik echter vriend, vijand en vooral mezelf toen mijn lief me complimeerde. Hij zei me dat ik er goed uitzag en voor het eerst sinds lang zag ik een alternatief om hierop te reageren. “Dankje, ik voel me ook goed”, lachte ik zonder verpinken. En dat was allesbehalve gelogen.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s